maanantai 8. tammikuuta 2018

Uusi koti esittelyssä: keittiö

Jee vihdoinkin oli eilen aurinkoinen päivä kuvata kotona! Tämä jatkuva pimeys ahdistaa. Tuntuu että kotona saa päivälläkin olla valot päällä... Tavarat alkavat nyt olla paikoillaan keittiössä, joten esittelen sen tällä kertaa.

Olen tosi iloinen nykyisestä keittiöstäni. Kerrankin sitä nimittäin voi kutsua jopa keittiöksi eikä pelkäksi keittokomeroksi! Pöytätilaa ei kovin paljon ole enemmän kuin ennenkään, mutta kaappeja kyllä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että nyt on mahdollisuus ostaa uusia astioitakin. ;) Kaapinovet kätkevät kätevästi myös kodin kierrätysastiat.


Jääkaapin suhteen olin alkuun epäonninen. Ehdin asua täällä pari päivää, kun nälkäisenä tulin töistä ja huomasin että ruuat ovat huoneenlämpöisiä. Ihmettelin jo edellisiltana takaseinästä valuvia vesinoroja, joten kaappi oli ilmeisesti jo vuorokauden ollut rikki. Olin juuri käynyt tekemässä koko viikon ostokset, joten kaapillinen ruokaa meni hukkaan kun en uskaltanut enää säästää mitään. No, tulipahan heitettyä vanhojakin pois.


Vuokraemäntä oli onneksi nopea ja hänen tyttärensä kävi tuomassa uuden jääkaapin jo seuraavana päivänä. Pahaksi onneksi paketista paljastuikin pakastin eikä jääkaappi! Hän lähti kauppaan vaihtamaan, ja toisella kerralla piti onnistua. Eipä onnistunutkaan, vaan sillä kertaa olikin annettu jääkaappi ilman pakastinlokeroa. Siinä vaiheessa ei voinutkaan enää muuta kuin nauraa. Tytär joutui tekemään kolmannen reissun kauppaan ja minulle toimitettiin oikea tuote vasta viikon päästä. Luojan kiitos on parveke, ja nykyään Suomessa leudot talvet. En tiedä miten olisin viikon pärjännyt edellisessä kämpässä vastaavassa tilanteessa. Ruokien säilyttämistä helpotti myös viileäkomero, johon olen totaalisen ihastunut. Siis ulkoseinän vieressä oleva komero, joka pysyy melkein jääkaappiviilenä. Helpottaa kummasti säilyttämistä pienen jääkaapin kanssa.Keittiöstä huokuu muutenkin hauska retrohenki. Ovet ovat tietääkseni alkuperäiset, ja uskomattoman hyvässä kunnossa säilyneet. Toki vetimet on vaihdettu. Tiskikonetta ei edelleenkään ole, mutta olen jotenkin aina haaveillut ikkunasta keittiössä. Nyt pystyy ikkunalaudalle laittamaan kasvejakin. Mustat verhot ovat Ellokselta. Matto taas oli puhdas heräteostos Karisman Vallila-myymälästä, -40% alennuksella. Se jäikin sitten ainoaksi jouluale-ostokseksi tänä vuonna. Keittiöön jäi vielä tyhjä nurkka, johon sijoitin puisen Ikean apupöytäni. Jos vain vielä saisi aikaiseksi hioa ja lakata sen uusiksi, niin saisi rumat pinttymät pois.


Jotenkin kummasti on kokkailu ja jopa tiskaaminenkin alkanut tuntua miellyttävämmältä, kun on oikeasti tilaa työskennellä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti