Sivut

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Operaatio hyllypaperien vaihto

Edellisessä postauksessa kirjoitin kuinka uuden kämpän kaikki hyllyt oli päällystetty paperilla. Kulahtaneet, pölyiset unikkokuosit eivät ihan napanneet, joten päätin vaihtaa ne. Ensimmäinen haaste olikin löytää paikka, jossa enää myydään hyllypaperia. Yritin aluksi googlettamalla ja tuloksia ei kovin montaa tullut. Lopulta päädyin Clas Ohlsonin sivuille. Hyllypaperilla ei ilmeisesti paljon menekkiä ole, koska kaksi eri myyjää etsi ensin myymälän puolelta, ja lopulta kolmas muisti että niitä on varastossa. Jossain niin syvällä, että sillä kertaa oli pakko lähteä kotiin tyhjin käsin.

Palasin takaisin viikon päästä ja silloin rullat oli onneksi jo kaivettu esiin. Värivaihtoehtoja oli muutama ja päädyin valitsemaan harmaa-valkoruudullisen. Tänään huomasin että Prismassa myydään siivousosastolla kodin yleispaperia. Sillä nimellä kun olisi tajunnut Googlesta etsiä, niin olisi saattanut enemmän tietoa löytyäkin...

Päivää ennen muuttoa käytiin kaverin kanssa sitten vaihtamassa paperit. Osa hyllyjen papereista oli tosi huonossa kunnossa, repeilleenä ja kellastuneena kuten lavuaarin alla.  Vaatekaappien ylimmät hyllyt päätettiin jättää suosiolla entiselleen, koska paperi ei olisi riittänyt. Näin lyhyinä ihmisinä olisi saanut aika paljon kurkotellakin. Pahoittelut kuvanlaadusta, koko muuton ajan tuli kuvia räpsittyä vain nopeasti kännykällä.

Paperit kiinnitettiin läpinäkyvällä teipillä enkä tietenkään tajunnut, että eihän se yksi teippirulla mihinkään riitä. No, onneksi oli kauppa lähellä. Kolme tuntia ja kolme paperirullaa siihen kahdestaan meni, mutta oli kyllä vaivan arvoista: vaaleammat paperit piristi ilmettä mukavasti ja teki kaapeista heti siistimmän näköiset. Tuntuu myös mukavammalta pitää omia vaatteita pinnoilla, jotka on vasta uusittu. Pyyhin nimittäin kostealla talouspaperilla pölyjä ylähyllyiltä ennen tavaroiden laittoa ja mustaksihan se mytty meni. 

Kaverini ei ollut koskaan edes kuullutkaan hyllypaperista. Päällystettyihin hyllyihin en ole itsekään nykyään kovin montaa kertaa törmännyt muualla kuin mökillä, mutta tämän operaation jälkeen lähdin miettimään, että itse asiassa erilaisilla papereillahan on tosi helppoa ja edullista uusia kaapin ilmettä. Ja ainahan ne saa revittyä pois, jos ei miellytä. :)

2 kommenttia:

  1. Näteiltä hyllyt nyt näyttää! Mistähän tollanen hyllypaperi on aikoinaan keksitty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, ei siihen ainakaan monesti nykyään törmää :) Mutta ainakin noissa makkarin vaatekaapeissa ymmärrän miksi sinne on paperit laitettu, hyllyt oli jotain tosi pehmeänoloista puumateriaalia, joten ehkä ihan hyväkin että paperi on suojaamassa...

      Poista